• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Jakie są główne modele rynku pracy w teorii ekonomii?

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem przemiany materii, jaki zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) pochłonąć cukry z soku z winogron, żeby oswobodzić dwutlenek węgla oraz alkohol etylowy, który pozostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona oraz warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry pomiędzy 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu uzgodnienia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego temperatury buchania – dowiedz się znacznie więcej na domenie wina. Wina posiadają prócz tego niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one otwartym skutkiem fermentacji, jednakowoż hydrolizy pektyn (odkrywających się w skórce winogrona) za wsparciem działania enzymów. Ponieważ pektyna znajduje się o wiele bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina obejmują niemało mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W niektórych wypadkach się podgrzewa sok, żeby usunąć tą zawartość metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona szkodliwa dla organizmu.

1. Sprawdź teraz

2. Kontakt

3. Otwórz link

4. Sposoby na

5. Informacje

Categories: Biznes

Comments are closed.