• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Wirusowe infekcje układu pokarmowego: Wzrost zachorowań i środki zaradcze.

Czarna herbatka jest chyba w Polsce w najwyższym stopniu kultowa. Niemniej jednak mało kto chyba zastanawia się jak powstaje taka czarna herbata. A czarna herbata ma wiele wspólnego z herbatą zieloną. Powstaje ona w wyniku fermentacji oczywiście herbaty zielonej. Sporo legend głosi, iż czarna herbata powstała totalnie nieplanowanie w wyniku nadmiernie długiej fermentacji herbaty zielonej. I tym samym wypadek spowodował, że powstała chyba w największym stopniu dziś znana herbata czarna. Towarzyszy ona ludziom w pewnym sensie w każdym zakątku świata. Jednakże czarna herbata występuje także w różnych gatunkach. Herbata zatem herbacie nierówna. A można się przecież o tym przekonać pozyskując chociażby herbatę w supermarkecie. Tania herbata z torebki tak oznaczana ekspresowa ma niewiele wspólnego z prawdziwą czarną herbatą liściastą typu sklepy z herbatą. Właśnie dlatego kiedy kupujemy herbatę warto spowodować jej jakość i unikać właściwie najtańszych herbat z niskim półek sklepowych. Drugą ważną kwestią jest sposób parzenia herbaty. Nawet jeśli zakupimy solidnej jakości oraz dobrą gatunkowo herbatę możemy zepsuć jej smak nieodpowiednim parzeniem. Herbaty może być też dobrze dużo, tak by napar był prawidłowo mocny, nie za słaby. Herbatę musimy też zaparzać w stosownej temperaturze. Woda musi być wrząca, w tak zwanym stadium wody białej, kiedy woda jest nieco niedogotowana, nie może być gotowana zbyt długo.

1. Zobacz stronę

2. Otwórz link

3. Przeczytaj więcej

4. Kontynuuj

Zdrowy tryb życia a zdrowie psychiczne: Kształtowanie równowagi.

Categories: Medycyna

Comments are closed.