• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Kuchnia brazylijska: Przepisy na coxinha i acarajé

Ludzi możemy podzielić na takich, którym bez ustanku jest zimno oraz takich, którzy nie uwielbiają gorąca. W zależności od tego, jacy jesteśmy w różnorodny sposób ogrzewamy nasze mieszkania. Mamy swoją stałą temperaturę w pomieszczeniu, która nam w największym stopniu pasuje. W pewnych momentach jest ona wyższa, nieraz niższa. Wiele zależy także od domowników. Jeżeli w domu są małe dzieci wtenczas w domu ma obowiązek być cieplej – wypróbuj ikotly.com.pl – piec na pelet. Dzieci błyskawicznie się przeziębiają. Aby uniknąć chorób potrzebne jest dość intensywne ogrzewanie. Nie może być niemniej jednak zanadto gorąco. Są niemniej jednak i tacy, jacy nieomalże poprzez całą zimę mają letnie kaloryfery. To im starczy. Nie jest im zimno. Gdyby temperatura była zbyt niska wtedy zwiększyliby ją podkręcając kaloryfery. Nie zawsze jest taka potrzeba. Ludzie zamieszkujący w blokach mają łatwiej. Nie muszą rozpalać pieców, nie muszą zadbać o to, żeby nie wygasło w takim piecu. Istotne jest to, aby utrzymywać temperaturę na stałym poziomie. Jak najbardziej nie zawsze jest to dopuszczalne. Niekiedy domowników nie ma w domu, wobec tego nie rozpala się pieca grzewczego.

1. Przejrzyj

2. Zobacz stronę

Kuchnia marokańska: Przepisy na couscous i tajine

Categories: Kulinaria

Comments are closed.