• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Najlepsze Gry Planszowe Rodzinne

Utrzymanie czystości w zakładzie gastronomicznym jest wybitnie trudne z uwagi na rozpiętość występujących zabrudzeń. Sanepid nakłada ogromne wymogi oraz dokładnie tego dopilnowuje. Sanepid kojarzy nam się z czymś złym, z postaciami nakładającymi wysokie kary za niedostosowanie się do rozporządzeń, regulaminu. Acz pełnią rolę doradców, starających się pomóc zorganizować pracę w sposób bezpieczny i nie zagrażający zdrowiu kontrahentów. W głównej mierze, zdrowe oraz smakowite posiłki przyrządzane w kuchni zakładu zależy od jej czystości, oraz sposobu jej przechowywania. Co możemy ogłosić o czystości naczyń? Wybitnie znaczącym urządzeniem wspierającym utrzymać czystość jest zmywarka. O tym też mówi witryna gastronauci.pl. Mycie odbywa się w komorze mycia z zastosowaniem płynu. Według uskutecznionych badań, naczynia umyte w zmywarce z słuszną chemią wykazują 0 bakterii/cm3 (norma dopuszcza 100 bakterii/cm3), przy czym naczynia myte ręcznie niestety nie zawierają takich wyników. Pamiętajmy też o środkach schludności, myjąco-antybakteryjnych, o myciu posadzek i ścian, ponieważ to one są największym magnesem na bakterie.

1. Tutaj

2. Kliknij

3. Kliknij dla szczegółów

4. Kontynuuj

Podróże Kulinarnie: Smaki Tajlandii

Categories: Hobby

Comments are closed.